Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Expert: Niciuna dintre părți nu este dispusă pentru negocieri eficiente

11 mar. 2015,, 17:15   Societate
5340 0
Foto: mail.ru
„Cred că nici Chișinăul, nici Tiraspolul nu sînt dispuse pentru negocieri eficiente privind reglementarea diferendului transnistrean. Cel mai probabil, în lunile următoare grupările de la conducere din Moldova și Transnistria vor fi preocupate de consolidarea propriilor poziții și vor urmări cu atenție evoluția confruntării dintre Rusia și Occident din cauza Ucrainei”, a declarat pentru NOI.md președintele Asociației Politologilor Independenți din Transnistria, Andrei Safonov.

Prima întrevedere oficială din anul 2015 dintre reprezentanții politici ai Moldovei și Transnistriei va avea loc joi la Chișinău.

Andrei Safonov a menționat că „situația economică de pe ambele maluri ale Nistrului impune autoritățile să nu admită deprecierea continuă a leului moldovenesc și rublei transnistrene, de aceea nimeni, deocamdată, nu va merge la niciun fel de înțelegeri politice”.

„Dacă e să ne referim la unele aspecte problematice, de exemplu, terenurile agricole ale fermierilor moldoveni situate după traseul Tiraspol-Camenca, atunci această problemă nu o dată a fost folosită pentru tensionarea relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol. De aceea se poate afirma că acum este un moment foarte nefavorabil pentru a dialoga la acest subiect. Sînt posibile și alte probleme care ar îngreuna activitatea Comisiei Unificate de Control”, consideră expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?