X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Gaburici cere ca investitorii să fie protejați de abuzurile instanțelor judecătorești

11 mar. 2015,, 16:07   Economie
2443 2

Gaburici cere ca investitorii să fie protejați de abuzurile instanțelor judecătorești
Foto: vzglead.md

Premierul Chiril Gaburici a cerut Ministerului Justiției să găsească modalități de susținere a agenților economici vizați în anumite litigii comerciale. Asta după ce, mai mulți oameni de afaceri i s-au plîns premierului de faptul că sînt nedreptățiți de instanțele judecătorești din Moldova, notează NOI.md.

„Acești agenți economici, care sînt jucători importanți pentru noi, au diferite dispute în instanțele judecătorești. Multe dintre acestea trezesc semne de întrebare și ei spun că nu au încredere în instanțele noastre, sînt anumite abuzuri vădite. Există riscul ca acești agenți economici să nu-și mai continue activitatea, deci vor retrage investițiile din țara noastră. Acest lucru ne afectează imaginea și îi descurajează pe potențialii investitori să mai inițieze afaceri în Moldova. Ei cer o justiție corectă, transparență și echidistanță față de afacerile lor”, a precizat Gaburici.

La rîndul său, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, a precizat că instituția a pregătit mai multe proiecte de lege menite să contribuie la soluționarea acestei probleme.

„Acum avem o serie de proiecte de lege ce țin de medierea sau arbitrajul acestor dispute. Dacă nu au încredere deplină în instanțe, medierea și arbitrajul sînt anumite opțiuni care nu trebuie scăpate din vedere. Săptămîna viitoare vom clarifica ce doresc, cum văd ei soluționarea situației date”, a spus Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?