X 
Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Conducerea Parlamentului s-a răzgîndit să desfăşoare şedinţe plenare săptămîna aceasta

11 mar. 2015,, 15:45   Politică
3903 2
Парламент отказался проводить пленарные заседания на этой неделе
Foto: unimedia.info
Conducerea Parlamentului s-a răzgîndit să desfăşoare şedinţe plenară săptămîna aceasta şi pregăteşte o agendă amplă pentru următoarea.

Vicepreşedintele Legislativului Liliana Palihovici a relatat agenției "Infotag" că decizia a fost luată cu scopul de a acorda comisiilor de profil mai mult timp pentru examinarea proiectelor de lege cu includerea ulterioară pe ordinea de zi.

"Comisiile vor discuta proiectele de lege rămase din legislatura precedentă şi cele înaintate de Guvern în calitate de prioritare. Pregătim o amplă ordine de zi pentru săptămîna viitoare şi am acordat deputaţilor mai mult timp", a spus Palihovici.

Potrivit ei, amînarea şedinţei este motivată și de faptul că unii deputaţi absentează.

"Pînă săptămîna viitoare vom pregăti documentele necesare, inclusiv raportul Comisiei de anchetă privind situaţia de pe piaţa valutar-financiară. În prezent, în Parlament deja sînt 35 de rapoarte ale diferitor comisii şi structuri de stat", a spus vicespicherul.

Secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu, a spus că amînarea şedinţelor mai poate fi cauzată și de faptul că Guvernul a retras un pachet mare de proiecte de lege pentru completare.

"S-a decis returnarea în Guvern a 89 de proiecte de lege. Unele au fost declarate nevalabile, altele necesită revizuire", a spus Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?