X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Liliana Palihovici a evitat un conflict de interese

11 mar. 2015,, 09:45   Politică
8114 1

Foto: tribuna.md

Vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a evitat un conflict de interese atunci când nu a votat pentru Guvernul Gaburici din care face parte şi soţul său, Sergiu Palihovici, ministrul Mediului. Acest lucru a fost stabilit de către membrii Comisiei Naţionale de Integritate, după ce Liliana Palihovici a trimis o sesizare la CNI. Potrivit preşedintelui Anatolie Donciu, prin abţinerea de la vot, Liliana Palihovici a evitat un conflict de interese.

Cu referire la situaţia când soţul său a fost învestit de către Parlament în funcţia de ministru al Mediului, membii CNI au constatat lipsa conflictului de interese şi asta pentru că Liliana Palihovici s-a abţinut de la vot.

Pentru a evita şi în continuare orice conflict de interese, membrii CNI au menţionat că Liliana Palihovici, nu va mai putea vota niciun raport sau orice act care-l priveşte pe soţul său, dar va putea să voteze proiecte de legi propuse de către Ministerul Mediului.

Tot azi, în şedinţa extraordinară, membrii comisiei au decis să iniţieze 19 proceduri de control asupra corectitudinii declarării veniturilor pentru anul 2013 în cazul mai multor judecători, preşedinţi de raioane, dar şi angajaţi ai Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină şi MAI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?