Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

M. Ghimpu: ”Voi vota pentru demiterea lui Drăguţanu, dacă va fi găsit vinovat”

11 mar. 2015,, 08:20   Politică
6762 1

Foto: tv7.md

Liderul liberalilor Mihai Ghimpu a declarat ieri la ”Politica”, că în cazul în care comisia de anchetă, organele responsabile vor dovedi că Drăguţan se face vinovat de situaţia ce ţine de implicarea BNM în acţiuni legate de BEM, atunci el va vota pentru demiterea guvernatorului şi atragerea acestuia la răspundere.

Mihai Ghimpu, preşedinte Partidul Liberal: ”O să prezinte Comisia de anchetă raportul, organele de drept şi atunci o să vedem, este vina lui sau nu. Fiindcă la BNM, decizia o ia nu guvernatorul, dar Consiliul de Administrare. Guvernatorul, viceguvernatorii şi membrii consiliului. În baza hotărârii Guvernului care a dat garanţia de 10 miliarde. Iată cum a fost. Eu nu apăr pe nimeni. Şi faptul că domnul Drăguţanu a fost nominalizat şi a revenit PL-ului, asta nu înseamnă că Drăguţan ascultă de Ghimpu şi PL. BNM nu se subordonează nimănui decât legislaţiei în vigoare şi raport prezintă Parlamentului. Dacă se constată de comisie că în cazul dat Drăguţanu este vinovat, eu şi fracţiunea noastră vom vota pentru demiterea lui, nu-l apăr”.

În cazul dat totuşi nu se doreşte clarificarea acestei situaţii. Cel puţin aşa susţine Ghimpu. În opinia lui, fără mareşalii de sus, nu s-ar face o astfel de crimă cu furtul din bancă. ”Responsabili de situaţie se fac acei care au fost la putere atunci: PLDM, PD şi foştii ”drujaci”ai mei. Apare întrebarea, de ce organele de drept nu au urmărit unde se duc banii? De ce acei care deţin puterea, nu-şi pun astfel de întrebări? Ei sunt miopi.

”După percheziţiile care s-au făcut cu cazul BEM, toţi au fugit din ţară. Nu pot spune dacă s-a făcut sau nu premeditat acest lucru. Dar prin această acţiune s-a sugerat, ”fugiţi”, ţinând cont că nimeni a fost reţinut”.

Fiind întrebat dacă va mai discuta cu liderii partidelor despre o eventuală colaborare, coaliţie? Ghimpu a răspuns: ”Să aducă miliardul înapoi, să fie traşi la răspundere cei vinovaţi şi apoi o să discutăm. Nu acceptăm coaliţie până atunci”, a punctat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?