Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Vlah: Renașterea economică a Moldovei va începe de la Găgăuzia

10 mar. 2015,, 11:45   Politică
5996 4
Foto: gagauzinfo.md
Dezvoltarea Găgăuziei depinde direct de asistența Rusiei, a declarat candidatul la postul de bașcan al Găgăuziei din partea PSRM Irina Vlah în timpul luării de cuvînt la Conferința internațională „Perspectivele de dezvoltare social-economică a UTA Găgăuzia”, desfășurată la Comrat, relatează NOI.md.

Dacă vom coopera cu Rusia, va avea loc un flux de investiții ruse, pe Găgăuzia o așteaptă un progres și o creștere a bunăstării populației, a menționat candidata, prezentîndu-și programul. Potrivit ei, pe următoarea administrație a autonomiei o așteaptă vremuri grele, deoarece situația social-economică în țară s-a înrăutățit, iar multe probleme s-au acutizat: productivitatea scăzută și necompetitivitatea produselor, dependența totală a regiunii de livrările de resurse energetice, pierderea piețelor de desfacere, devalorizarea dramatică a valutei naționale, dependența economiei de remitențele muncitorilor migranți, îmbătrînirea populației, escrocheriile în domeniul bancar.

Totuși schimbările spre bine sînt posibile, consideră Irina Vlag, și ele pot începe nu în centru, ci în regiuni. „Mi-am asumat angajamentul de a obține cele mai înalte rezultate”.

Candidata a menționat necesitatea deblocării în regim prioritar a exporturilor pe piața rusă, dezvoltării relațiilor economice strînse nu numai cu Rusia, ci și cu Belarus, Kazahstan, Turcia, care acordă regiunii susținere enormă.

La lucrările Conferinței au luat parte deputații Dumei de Stat a Rusiei din partea partidelor „Spravedlivaia Rossia” și „Edinaia Rossia” Vladimir Afonski, Alexandr Cetverikov și Oleg Paholkov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?