X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Expert: Creditul polonez nu a dispărut nicăieri

9 mar. 2015,, 17:30   Economie
4651 0
Foto: oxu.az
„Noi deja primim oamenii și îi ajutăm să întocmească corect documentele necesare. În scurt timp, vom activa în volum deplin, iar deocamdată este necesar ca Guvernul să adopte o nouă hotărîre pentru a putea activa oficial”, a comunicat pentru NOI.md Igor Goroșev, care a fost desemnat de Guvern să gestioneze creditul oferit de Polonia.

Interlocutorul a precizat că documentul anterior conținea mai multe prevederi contradictorii, de exemplu, ceea ce se referea la finanțarea echipei care deservește creditul. Acum documentul a fost definitivat și urmează să fie aprobat.

Funcționarul a calificat drept neserioase unele afirmații despre faptul că banii deja ar fi plasați la o rată avantajoasă în piramidele financiare internaționale sau că lista beneficiarilor deja este cunoscută.

„Nu au fost făcute niciun fel de repartizări prealabile ale creditului polonez și banii nu au nimerit în niciun fel de piramide. În primul rînd, creditul este unul marfar și niciun fel de bani Moldova nu va primi de la Polonia. Am fi bucuroși dacă l-am putea valorifica, nu încă și să-l repartizăm convenabil. Așteptați un pic, foarte curînd vom începe să lucrăm cu acest credit”, a dat asigurări Goroșev.

Acordul privind oferirea Moldovei a creditului polonez în mărime de 100 de milioane de euro a fost semnat pe 14 mai 2014 la Varșovia, în timpul vizitei unei delegații moldovenești conduse de premierul de atunci Iurie Leancă.
Creditul polonez a fost oferit pe o perioadă de 25 de ani, cu o rată a dobînzii de 0,15% anual și o perioadă de grație de 5 ani .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?