X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Moldova a exportat în Rusia timp de o săptămînă 500 de tone de mere

9 mar. 2015,, 15:55   Societate
4250 2

Foto: noi.md

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a început să elibereze documentele necesare celor 10 companii producătoare de mere, practic din prima zi după ce Rusia le-a permis să exporte mere pe piața rusă. De pe 26 februarie, cînd a fost ridicat embargoul, în Rusia au fost exportate 25 de TIR-uri cu mere, au comunicat pentru NOI.md surse din cadrul instituției.

Avînd în vedere că un camion transportă în medie 20 de tone de mere, pînă acum pe piața rusă au fost livrate 500 de tone de mere moldovenești.

Amintim că, la 26 februarie, pe site-ul serviciului „Rosselhoznadzor” a fost publicată o informație potrivit căreia a fost luată decizia cu titlu de experiment de a permite unui număr de 10 companii din Moldova să exporte mere în Rusia.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, nu a putut atunci explica principiul după care partea rusă a selectat companiile moldovenești.

„Noi pur și simplu am primit o scrisoare de la această instituție, prin care am fost anunțați că 10 companii concrete pot exporta mere pe piața rusă”, a precizat Ion Sula.

Oficialul a promis să negocieze cu partea rusă extinderea listei companiilor exportatoare din Moldova. În acel moment în Moldova rămăseseră circa 60 de mii tone de mere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?