Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Primăria continuă să defrișeze copacii seculari din centrul Chișinăului (VIDEO)

6 mar. 2015,, 15:50   Societate
6156 2
Примэрия продолжает уничтожать вековые деревья в центре города (ВИДЕО)
Foto: noi.md
Telefoanele redacției și ale jurnaliștilor de la NOI.md de dimineață sînt „roșii” de apelurile orășenilor indignați: pe strada Alecsandri, mai sus de str. București și pînă la str. Cogălniceanu, sînt defrișați copacii seculari. Locuitorii capitalei înțeleg că strada trebuie renovată, dar de ce se distrug „plămînii orașului?!

Șeful întreprinderii municipale „Spații Verzi”, Eliferie Haruța, a menționat că „Direcția transport a solicitat întreprinderii pe care o conduce și Inspecției Ecologice să fie permisă defrișarea unor copaci de pe strada Alecsandri”. „Copacii trebuie tăiați pentru a instala rețelele de comunicații. Autorizațiile respective au fost eliberate, totul este legal”, a precizat Haruța.

„În caz contrar este imposibil de instalat rețelele de comunicații, pentru că copacii și rădăcinile nu ne permit”, a explicat nemijlocit la fața locului brigadierul de la „Spații Verzi” Grigore Chitic. „Însă noi nu defrișăm toți copacii laolaltă, ci selectiv, unde e necesar. În plus, mai mulți copaci care urmează să fie defrișați sînt bolnavi și peste un an sau doi oricum ar fi fost tăiați. Promitem după încheierea lucrărilor să plantăm copaci tineri”, a dat asigurări specialistul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?