Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Banca Republicană din Transnistria promite să ofere cantitatea necesară de valută

6 mar. 2015,, 16:15   Economie
3799 1
Приднестровский центробанк обещает дать столько долларов, сколько потребуется
Foto: pgtrk.ru
Casele de schimb valutar vor dispune de atîta valută, de cît vor avea nevoie întreprinderile şi populaţia Transnistriei, a relatat primul post de televiziune din regiune cu referire la Banca Republicană din Transnistria (BRT).

Potrivit agenţiei "Infotag", în reportaj se vorbea că BRT deja a eliberat şi va continua să elibereze băncilor comerciale sume mari de valută lichidă, pentru a reduce agitaţia pentru aceasta.

"Preşedintele a pus sarcina de a soluţiona problema valutei lichide. Astăzi dolari SUA lichizi, valută străină lichidă pentru asigurarea stabilităţii cursului sînt suficienți. Toate insinuările, discuţiile, informaţia special scursă despre faptul că cursul poate fi modificat în curînd sînt nejustificate", a spus vicepreşedintele BRT Alexandru Leanca.

Joi $1 milion a fost acordat celor mai solicitare case de schimb valutar din Tiraspol şi Bender, la rînd sînt alte regiuni din Transnistria.

"Dificultăţi legate de valuta lichidă există, dar se rezolvă, de aceea dolari sînt suficienţi pentru toţi doritorii", asigură BRT, considerînd că "la început oamenii vor lua pentru rezervă, convertind în valută economiile lor, dar valută se va aduce pînă cînd cererea nu va fi satisfăcută pe deplin".

Pentru ca dolarii să ajungă în mîinile a cît mai mulţi doritori şi ca de agitaţie să profite antreprenorii necinstiţi, casele nu vînd mai mult de $300 unui singur cumpărător.

"Asemenea cazuri în anul trecut s-au înregistrat de repetate ori. Au fost situaţii cînd după suplimentarea unei case de schimb, peste 15-30 de minute bani nu mai erau. Situaţiile se argumentau prin faptul că a venit un cetăţean şi a cumpărat toată suma - $10-20 mii. Posibil, aşa şi a fost, dar valuta a fost cumpărată de un speculant, care, profitînd de situaţie, a vîndut-o la un curs puţin mai mare", a spus Leanca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?