X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadorul Rusiei la Alianța Nord-Atlantică: NATO are un vis - un 'Maidan rusesc'

6 mar. 2015,, 11:15   Externe
4702 2

Foto: ria.ru

Declarațiile reprezentanților NATO făcute la Riga, în Letonia, demonstrează că Alianța Nord-Atlantică are un vis care constă în organizarea unui 'Maidan rusesc', a declarat joi ambasadorul Federației Rusiei pe lângă Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, Aleksandr Grușko, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Într-o alocuțiune rostită joi în cadrul Conferinței interparlamentare privind politica externă și de securitate comună, ce s-a desfășurat în capitala Letoniei, secretarul adjunct al NATO, Alexander Vershbow, a declarat că scopul autorităților ruse 'este, se pare, de a face din Ucraina un stat nevalid și de a reduce la tăcere sau de a discredita vocile alternative din Rusia pentru a preveni un 'Maidan rusesc''.

'Declarațiile de la Riga demonstrează preocuparea pentru democrație și politica internă a Rusiei. Cel puțin acum știm că NATO are un vis — un 'Maidan rusesc'', afirmă Grușko în declarația sa, postată pe contul de Twitter al misiunii permanente a Rusiei pe lângă Alianța Nord-Atlantică.

În plus, potrivit diplomatului rus, declarațiile de la Riga pun sub semnul întrebării nivelul de informare al NATO în privința eforturilor de dezamorsare a crizei ucrainene în cadrul 'formatului Normandia' (Germania, Franța, Ucraina și Rusia).'Nu prea cred', a remarcat el, ca reacție la afirmația lui Vershbow conform căreia soldați ruși mor în număr mare în estul Ucrainei.

'Declarațiile de la Riga nu sunt decât un alt set de argumente chemate să justifice atitudinea de confruntare a Alianței Nord-Atlantice față de Rusia', a mai spus Grușko.

Consiliul științific de pe lângă Consiliul Securității Rusiei va elabora măsuri pentru a contracara destabilizarea situației politice din țară după scenariul 'revoluțiilor colorate', relata la 4 martie unele mass-media ruse. În prezent, această instituție lucrează asupra 'măsurilor de protejare a suveranității țării' și raportează permanent președintelui rus Vladimir Putin cu privire la amenințările apărute. 'Revoluțiile colorate' și combaterea lor reprezintă una din principalele teme care este discutată la aproape fiecare reuniune a Consiliului Securității Rusiei, după cum a relatat Politrussia.com.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?