X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Tot mai mulţi vânzători de flori se eschivează de la plata impozitelor

6 mar. 2015,, 10:00   Societate
4236 0

Foto: ria.ru

Peste un milion de lei timp de o săptămână. Este suma amenzilor aplicate vânzătorilor de flori de către inspectorii fiscali, care au organizat o acţiune de combatere a comerţului neautorizat. În urma controalelor, mai multe gherete au fost închise.

Cei mai mulţi dintre comercianţi susţin cu tărie că nu încalcă legea. O altă vânzătoare a refuzat să semneze procesul verbal.

Inspectorii fiscali spun că vânzătorii aplică diverse scheme pentru a se eschiva de la plata impozitelor.

"Agentii economici importă flori la un preț de 10 lei. Pe documente floarea este vândută la doar 12 lei. Sau prin aparat de casă, sau este livrată la o companie care de facto nu se ocupă cu comercializarea florilor. Dar noi toți cunoaștem că florile se vând în jur de până la 50 de lei. Respectiv marfa este livrată la distribuitori care o procură fără acte de proveniență și respective ajunge la comparator fără a fi eliberat bon fiscal", a spus șeful Direcției Antifraudă și Investigare Fiscală al IFPS, Dumitru Șubin.

Amenzile pentru comerţul ilict ajung până la 700 de lei pentru persoanele fizice şi până la 21.000 de lei, pentru cele juridice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?