X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Phenianul salută atacul care l-a vizat pe ambasadorul SUA la Seul

6 mar. 2015,, 04:00   Externe
5165 1

Foto: antena3.ro

Atacul care l-a vizat pe ambasadorul american din Seul "reflectă opinia generală" a publicului nord-coreean şi reprezintă o "pedeapsă dreaptă" aplicată Statelor Unite, consideră regimul comunist din Coreea de Nord.

"Atacul reflectă opinia generală a publicului sud-coreean şi este o pedeapsă dreaptă pentru Statele Unite", transmite agenţia de ştiri oficială a regimului de la Phenian, KCNA. "Agresorul i-a aplicat un atac just, cu un cuţit, ambasadorului american", adaugă agenţia de presă nord-coreeană.

Ambasadorul Statelor Unite la Seul, Mark Lippert, a fost agresat joi, cu o lamă de ras, în timp ce sa afla la un eveniment dedicat reconcilierii între Coreea de Sud şi Coreea de Nord. Diplomatul american a suferit leziuni la faţă şi la mână, potrivit CNN.

Autorul atacului, Kim Ki-jong, în vârstă de 55 de ani, a fost imobilizat şi arestat. Individul a strigat "Opriţi antrenamentele pentru război!" înainte de a-l ataca pe ambasadorul SUA. Nu este prima oară când bărbatul atacă un diplomat străin, el fiind închis în 2010 pentru că a aruncat cu o bucată de beton în ambasadorul Japoniee la Seul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?