Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

SUA nu vor ignora celelalte activități ale Teheranului, afirmă John Kerry

5 mar. 2015,, 22:00   Externe
4239 0

Foto: news.mail.ru

Secretarul de stat american John Kerry a dat noi asigurări statelor arabe din Golf că Washingtonul nu caută 'o mare afacere' cu Iranul, apreciind că un acord nuclear cu Teheranul ar fi în interesul țărilor din regiune, relatează Reuters. Aliații din regiunea Golfului ai SUA, în special Arabia Saudită (majoritar sunită), sunt îngrijorați de faptul că Iranul (majoritar șiit) va fi mai puternic prin încheierea unui acord cu comunitatea internațională referitor la controversatul program nuclear al Teheranului.

Dar după întrevederi cu regele Salman și cu ministrul de externe saudit, prințul Saud al-Faysal, Kerry a afirmat clar că Washingtonul nu va ignora alte activități ale Iranului. 'Chiar dacă ne angajăm în aceste activități cu Iranul cu privire la programul nuclear, nu vom ignora celelalte acțiuni destabilizatoare ale Iranului în locuri precum Siria, Liban, Irak și Peninsula Arabia, în special Yemen', a declarat John Kerry.

Secretarul de stat al SUA a sosit la Riad miercuri seara din Elveția, unde a înregistrat progrese în convorbirile cu ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, cu privire la programul nuclear. Țările din Golf, la fel ca Israelul și multe țări occidentale, se tem că Iranul și-ar putea folosi programul nuclear în scopuri militare, acuzații respinse constant de către Teheran.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?