X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sondaj – Impactul reformelor promovate de Maia Sandu asupra învățămîntului

5 mar. 2015,, 13:45   Societate
5368 8

Foto: protv.md

Ministrul Educației, Maia Sandu, a declarat că dorește să continue reforma sistemului educației. Corespondentul agenției Novosti-Moldova a solicitat părinților elevilor să răspundă dacă ei sînt mulțumiți de ultimele inovații introduse în învățămîntul preuniversitar din țara noastră.

Anastasia, vînzător la magazin:

„Înainte de începe ceva nou ar fi mai bine să elucideze greșelile vechi. Pînă acum în școlile țării se predă istoria românilor și nu istoria Moldovei. Copiilor sub forma trecutului țării natale și a poporului ei li se citesc rezultatele studiilor pseudoștiințifice”.

Anton, angajat în străinătate:

„Ceea ce se întîmplă în ultimii doi ani cu examenele de bacalaureat a depășit orice limită. Camerele video, persoanele de supraveghere, presiunea psihologică, toate acestea se aseamănă mai mult cu muștruluială, decît cu examen școlar”.

Stela, ajutor de procuror:

„Reformele în domeniul educației trebuie să înceapă de la majorarea salariilor pedagogilor și organizarea cursurilor de reciclare pentru aceștia – după posibilitate în străinătate, în țările, în care sistemul educației este la un nivel înalt”.

Vitalie, angajat la ICȘ:

„Analizînd așa-numitele reforme, încep să mă îndoiesc de profesionismul specialiștilor de la Ministerul Educației. Școala are nevoie de metode noi de predare, bazate pe trasarea unor sarcini concrete, ce și pentru ce trebuie să învețe copilul după absolvirea școlii. Iar la noi în Moldova toate acestea se fac de mîntuială”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?