X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Kerry: Orice acord cu Iranul trebuie aprobat de comunitatea internațională

5 mar. 2015,, 02:00   Externe
3836 1

Foto: agerpres.ro

Orice acord cu Iranul privind programul său nuclear trebuie să primească aprobarea comunității internaționale, a declarat miercuri secretarul de stat american John Kerry, relatează AFP. 'Scopul nu este de a obține orice acord, este de a obține un acord corect, capabil să treacă o examinare' din partea comunității internaționale, a declarat pentru presă John Kerry la sfârșitul celor trei zile de discuții în Elveția cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif.

'De la început, aceste negocieri au fost dificile și intense, este întotdeauna cazul, însă am înregistrat progrese și trebuie să facem alegeri importante', a mai spus Kerry. El consideră că, în cazul unui astfel de acord, este nevoie de 'o examinare de către experți din întreaga lume, o examinare de către alte guverne, o examinare de către Congresul Statelor Unite, o examinare de către țările din regiune care sunt implicate'.

Oficialul american a avertizat că în această negociere 'noi nu trebuie să fim distrași de factori externi și politici, vom continua să fim ghidați de experții noștri', dând astfel un răspuns, fără a le numi, criticilor exprimate marți la Washington de premierul israelian Benjamin Netanyahu. 'În ceea ce privește toate obiecțiile pe care țările le au în legătură cu activitățile iraniene din regiune, primul pas este de a împiedica Iranul să obțină o armă nucleară. Fără acord, Iranul va avea capacitatea de a merge mai departe cu programul său nuclear, noi suntem siguri', a mai spus John Kerry, care a plecat apoi spre Arabia Saudită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?