Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

În Moldova a fost deschis un muzeu virtual al istoriei evreieşti

4 mar. 2015,, 15:00   Societate
4038 0
Foto: kaschepuzia.kaschenko.ru
În Moldova s-a deschis primul muzeu virtual – al istoriei evreieşti, care poate fi vizitat pe www.jewishmuseum.md.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Comunitatea Evreiască din Moldova, în decursul ultimilor doi ani o echipă de entuziaşti, formată din istorici, angajaţi de muzeu, fotografi şi designeri, a lucrat asupra colectării exponatelor legate de istoria evreiască de pe teritoriul Moldovei. În plus, au fost desfăşurate cercetări unice şi călătorii în multe oraşe şi localităţi din Moldova.

Membrii comunităţii evreieşti din toată ţara, inclusiv de pe malul stîng al Nistrului, şi echipa de experţi a lucrat asupra faptului ca fiecare exponat al acestei colecţii unice să fie plasat în conformitate cu apartenenţa sa istorică.

Colecţia adunată a fost digitalizată şi plasată pe platforma web, ceea ce va permite vizualizarea, păstrarea şi îmbogăţirea patrimoniului evreilor. Este o resursă virtuală modernă şi accesibilă pentru oricine, indiferent de locul aflării.

Muzeul a fost creat în cadrul proiectului "Pe cărările istoriei" şi este realizat cu sprijinul financiar al Fondului Rothschild, Fondului Umanitar Evreiesc din Olanda şi Congresul evreiesc european. Informaţia pe site este prezentată în limba rusă şi engleză.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?