Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Pompierii din Moldova vor învăța cum să lupte cu focul în spațiile închise

4 mar. 2015,, 10:58   Societate
3266 0

Pompierii din Moldova vor învăța cum să lupte cu focul în spațiile închise
Foto: gov.md

Angajații Serviciului Situații Excepționale din Moldova își vor perfecționa capacitățile de intervenție în caz de incendiu cu ajutorul unui utilaj special, donat astăzi de Cehia. Donația a fost oferită în cadrul proiectului comun moldo-ceh de asistență pentru dezvoltare, notează NOI.md.

Potrivit ministrului de interne, Oleg Balan, utilajul donat este unic în Moldova , iar grație acestuia, gradul de profesionalism al salvatorilor din întreaga țară va crește. Totodată, scopul acestor antrenamente este de a reduce timpul de intervenție în caz de incendiu.

„Este vorba de un container contra gazelor și temperaturii, un simulator al incendiului, care va ajuta la instruirea și profesionalizarea angajaților serviciului nostru. Pompierii vor învăța cum să lupte cu focul în spațiu în închis. Va fi mult mai ieftin să-i instruim aici acasă, decît în afara țării. Ultimele pierderi de vieți omenești le avem în raionul Telenești. Sperăm că, datorită antrenamentelor cu ajutorul acestui container, vor fi excluse eventualele jertfe”, a precizat Oleg Balan.

La rîndul său, viceministrul ceh pentru afaceri financiare, strategii și fonduri UE, Jiri Zmatlik, a menționat că Cehia este dispusă să continue cooperarea cu Moldova în acest domeniu.

Costul utilajului donat astăzi este circa 45 de mii de euro. Anterior, Guvernul Cehiei a mai acordat MAI-ului o autospecială cu cisternă și îmbrăcăminte de protecție pentru pompieri. În cadrul aceluiași proiect de cooperare, 125 de salvatori moldoveni au beneficiat de instruire profesională în Cehia. Suma totală a asistenței acordate de Republica Cehă Serviciului Situații Excepționale din Moldova se ridică la 250 de mii de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?