X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: UE nu are nevoie de Moldova, stat slab din punct de vedere agricol

3 mar. 2015,, 17:15   Politică
6580 6
Эксперт из Израиля: ЕС не нужна слабая аграрная Молдова
Foto: antiliber.blogspot.com
Moldova, fiind un stat slab din punct de vedere agricol, cu o industrie distrusă, nu este atractivă pentru Uniunea Europeană (UE), consideră expertul militar-politic, fostul conducător al serviciului izraelian "Nativ", Yaakov Kedmi.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a menţionat la o întrevedere cu jurnaliştii, desfășurată marţi la Chişinău, că "în UE se resimte un surplus de produse agricole".

"Ţara este atrasă într-o comunitate sau alta, pentru a obţine ceva sau pentru a nu-i reveni altuia", a spus generalul izraelian, exprimînd dubii în privinţa raţionalităţii economice de aderare a Republicii Moldova la UE.

"UE acum îşi doreşte un singur lucru – ca în Ucraina să se calmeze spiritele şi Kievul să înceteze a mai certa Europa cu Rusia şi să scurgă bani din UE", consideră Kedmi.

El a amintit despre speranţele nerealizate ale participanţilor la Maidanul din Kiev din februarie 2014, că "Ucraina va fi salvată de UE şi SUA".

"Implicarea deschisă a Washingtonului în evenimentele din Ucraina va provoca o reacţie de răspuns din partea Moscovei. În SUA deja au afirmat că vor proteja doar statele membre ale NATO. De aceea, soluţia pentru rezolvarea situaţiei stă în capacitatea noii guvernări de la Kiev de a se înţelege cu toată lumea, nu cu anumite grupuri, care reprezintă interese diferite. Dar guvernarea Ucrainei este slabă", consideră fostul şef al serviciului special.

El nu exclude că în regiune pot apărea confruntări armate, din cauza nereglementării situaţiei, iar pe urma acesteia vor avea de suferit şi cetăţenii Moldovei.

"Implicarea nechibzuită a oricărui participant la evenimentelor din Ucraina poate provoca un «incendiu»", a menţionat Kedmi.

Fiind întrebat dacă separatiştii din RPD vor ajunge la Nistru, el a răspuns afirmativ, remarcînd că o vor face "prin Kiev".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?