X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

CEDO a condamnat din nou Moldova pentru condiţii proaste de detenţie

3 mar. 2015,, 16:45   Societate
2787 0
ЕСПЧ снова осудил Молдову за плохие условия содержания под стражей
Foto: nbnews.com.ua
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat din nou Guvernul Republicii Moldova pentru condiţiile proaste de detenţie, tratament inuman şi degradant în cazul Pisaroglu contra Moldovei, obligîndu-l să achite despăgubi de 3,2 mii de euro.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Asociaţia "Juriştii pentru Drepturile Omului", reclamanta, Natalia Pisaroglu, născută în 1987 la Chişinău, a fost arestată în 2010, fiind acuzată de trafic de fiinţe umane.

Ea a fost deţinută în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău, unde condiţiile de detenţie erau proaste. În particular reclamanta a pretins că celulele erau supraaglomerate, erau murdare şi reci, fără acces la lumină sau aer curat, fără aşternuturi, alimentaţie de calitate proastă, duş doar o dată în săptămînă, doar apă rece, hainele urmau a fi spălate şi uscate doar în celulă. În faţa Curţii ea s-a plîns de condiţiile proaste de detenţie.

Curtea a notat că condiţiile proaste de detenţie au fost constatate pentru anii 2008, 2009 şi 2010 de către raportorul special pentru tortură şi alte forme crude, inumane sau degradante de tratament sau pedeapsă şi de către avocatul parlamentar. Guvernul nu a prezentat probe că în perioada următoare au avut loc îmbunătăţiri considerabile în penitenciarul respectiv.

Reclamantul a cerut 5000 de euro cu titlu de prejudiciu moral şi 207 euro cu titlu de costuri şi cheltuieli, iar Curtea a acordat reclamantului 3000 euro cu titlu de prejudiciu moral şi 207 euro cu titlu de costuri şi cheltuieli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?