Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Reșetnicov despre Guvernul Gaburici: Avem rezerve la toate capitolele

3 mar. 2015,, 11:34   Politică
4864 1

Foto : tribuna.md

PCRM are mari rezerve față de Guvernul Gaburici, dar, dacă nu l-ar fi votat, s-ar fi ajuns la alegeri anticipate, care ar fi însemnat o catastrofă pentru țară. Declarația aparține secretarului executiv al PCRM, Artur Reşetnicov, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Noroc TV, informează NOI.md.

Deputatul comunist a ținut să precizeze că votul de încredere pentru noul guvern a fost acordat cu condiția ca în funcțiile-cheie în stat să nu fie Vlad Filat, Iurie Leancă, Marian Lupu sau Vlad Plahotniuc.

„Avem rezerve la toate capitolele. Dar dacă nu am fi votat Guvernul, s-ar fi ajuns la anticipate, care ar fi prezentat o catastrofă pentru ţară, în condiţiile crizei financiare şi economice. Noi am înaintat condiţia ca în funcţii de răspundere să nu fie Vlad Filat, Iurie Leancă, Marian Lupu şi Vlad Plahotniuc. În continuare vom încerca să găsim platforme comune de discuţie cu partenerii din Parlament pentru redresarea situaţiei. Am votat Guvernul, dar vom instaura un control parlamentar riguros asupra activităţii lui”, a spus Reșetnicov.

Parlamentarul a dezmințit zvonurile potrivit cărora PCRM ar fi format o alianță tacită cu PLDM și PD, dînd asigurări că formațiunea se află în opoziție. Potrivit deputatului, PCRM are dreptul legal să pretindă funcții de control pentru a putea monitoriza eficiența guvernării.

„Noi nu am dorit să transformăm procesul de votare a Guvernului într-un tîrg, nu am dorit funcţii. Dar cred că este justificat ca opoziţiei să-i revină unele funcţii de control. Noi nu doar vom critica guvernarea, dar și vom controla activitatea guvernării prin instrumente democratice legale, inclusiv prin controlul parlamentar”, a spus fruntaşul PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?