Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

„Zilele Creangă ”, sărbătorite pe ambele maluri ale Prutului

3 mar. 2015,, 09:00   Societate
3900 0
Foto: scrieliber.ro
Ediţia a V-a a Festivalului „Zilele Creangă” Târgu-Neamţ – Iaşi – Chişinău debutează marţi, 3 martie, în stânga Prutului, la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”.

Ministerul Culturii al Republicii Moldova, împreună cu alte instituţii din ţară şi din România, vor organiza cu această ocazie un şir de activităţi: expoziţii, spectacole, colocvii, simpozioane, medalioane literare şi concursuri consacrate operei lui Ion Creangă.

Programul începe marţi cu un medalion literar-artistic intitulat: „Viziunea crengiană asupra educaţiei” şi va continua în aceeaşi zi cu o expoziţie de carte cu genericul: „Ion Creangă în oglinda timpului”.

Miercuri, 4 martie, la ora 11.00 , la Filiala de Carte Românească a Bibliotecii Naţionale pentru copii „Ion Creangă” va avea loc concursul de inteligenţă şi creativitate „Miss-Smărăndiţa-2015”, ediţia a XIV-a.

Sefa serviciului de presă al Ministerului Culturii, Ala Pâslariuc, a declarat că bugetul pentru acţiunile Festivalului din Republica Moldova este de circa 30 mii de lei, iar evenimentele preconizate sunt orientate către generaţia tânără. Scopul evenimentului este comemorarea scriitorului şi readucerea în memoria cetăţenilor a operei acestuia. În activităţi au fost antrenate insituţiile din ţară care îi poartă numele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?