X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Până în 2017 gazoductul Iaşi-Ungheni va fi extins până la Chişinău

28 feb. 2015,, 13:30   Economie
5679 6

Foto: vesti.md

Până În 2017, gazoductul Iaşi-Ungheni ar putea să fie extins până la Chişinău. Cel puţin asta a declarat prim-ministrul Chiril Gaburici la Bruxelles, după întâlnirea cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică. Totodată, Gaburici l-a invitat pe oficialul european la evenimentul care va startul furnizării gazelor româneşti în Republica Moldova.

După ce s-a întâlnit ieri cu preşedintele Parlamentului European Martin Schultz şi cu cel al Comisiei Europene Donald Tusk, astăzi premierul moldovean şi-a continuat vizita la Bruxelles. La întrevederea cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Chiril Gaburici a declarat că Chişinăul îşi propune în doi ani să extindă gazoductul Iaşi-Ungheni până la Chişinău. În acest sens, premierul a menţionat că mizează pe susţinerea partenerilor europeni. Totodată, Gaburici l-a invitat la Chişinău pe oficialul european, atunci când va începe oficial furnizarea gazelor româneşti în raionul Ungheni, fără a preciza când se va întâmpla acest lucru.

În cea de-a doua zi a vizitei sale la Bruxelles, premierul moldovean a avut o întâlnire şi cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, care deţine portofoliul Euro. Chiril Gaburici a declarat că îşi propune să asigure stabilitatea în sectorul bancar şi să lupte cu fraudele financiare. Totodată, el a mai spus că legislaţia în domeniul financiar-bancar urmează să fie armonizată la cea europeană, precizând că este necesar şi sprijinul UE în acest scop. Tot astăzi, Gaburici a avut o întâlnire cu raportorul Parlamentului European privind Acordul de Asociere, pe care l-a asigurat că Republica Moldova va face tot posibilul pentru a obţine statutul de ţară-candidat. Acelaşi mesaj, premierul l-a transmis ieri şi şefei diplomaţiei europene Federica Mogherini, care l-a felicitat cu învestirea în funcţie.

Aceasta este prima vizită a premierului Chiril Gaburici de la învestirea sa în funcţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?