X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 508

MESAJUL lăsat de hackerul care a spart baza de date a companiei StarNet

28 feb. 2015,, 09:30   Societate
9651 1

Foto: ntv.ru

Baza de date a companiei StarNet a fost spartă fără mare efort. Cel puţin aşa susţine hackerul care a făcut publice datele personale ale mai multor clienţi ai companiei.

"Bla-bla-bla... Nu a fost nevoie de spart nimic acolo. Softul de conectare la computerul spart era deja instalat. Se pare că un angajat "deştept" l-a lăsat (sau cineva l-a spart înaintea noastră). În rest, echipamentul şi-a făcut treaba după circumstanţe", a scris internautul în acelaşi loc unde a publicat datele.

Ulterior, hackerul descris detaliat modul în care a reuşit să scoată baza de date. Totodată, internautul şi-a cerut scuze pentru că întâmplător a deconectat de la servicii un client al companiei StarNet.

PUBLIKA.MD reaminteşte că baza de date cu caracter personal ale clienților StarNet a ajuns pe Internet. Este vorba despre 153.000 de utitlizatori ai serviciilor de internet şi comunicaţii prestate de această companie, inclusiv câteva mii sunt persoane juridice.

Ulterior, compania StarNet a adresat cereri de investigație către toate autoritățile competente pentru cercetarea și găsirea responsabililor de acest atac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?