X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Opozantul rus Boris Nemțov ucis de gloanțe la Moscova

28 feb. 2015,, 01:20   Externe
8323 36
Foto: lenta.ru
Opozantul rus Boris Nemțov a fost ucis de gloanțe în plin centrul Moscovei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunțat poliția capitalei ruse, informează agențiile Tass, RIA Novosti, Reuters și AFP. Poliția, citată de agențiile de presă ruse, a raportat că mai multe persoane au asistat la asasinat.

"În fața mea, văd corpul lui Boris. Erau o mulțime de polițiști în jur", a declarat un apropiat al lui Nemțov, opozantul Ilia Iașin, agenției Ria Novosti. Potrivit poliției, un bărbat necunoscut a tras dintr-o mașină 7-8 focuri asupra lui Boris Nemțov când acesta se plimba cu o tânără pe podul Bolșoi Moskvorețki (Marele pod de piatră) din imediata apropiere a Kremlinului.

Boris Nemțov, 55 de ani, politician rus de opoziție și fost viceprim-ministru, era un critic vehement al președintelui Vladimir Putin. El urma să ia parte duminică la primul mare protest al opoziției după luni de zile în capitala rusă, amintește Reuters.

Mașini de poliție au blocat strada unde el a fost împușcat. O ambulanță era de asemenea în apropiere. "Nemțov B.E. a murit la ora 23.40 ca urmare a patru focuri de armă trase în spate", a anunțat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne contactată prin telefon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?