Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Marion Cotillard, cu cârje, alături de François Hollande, în lupta contra schimbărilor climatice

28 feb. 2015,, 02:00   Externe
4517 0

Foto: bloomberg.com

Actrița franceză Marion Cotillard, admirată pentru ținuta ei duminică seara, la gala Oscarurilor, a atras din nou atenția joi, când a avut nevoie de cârje pentru a-l însoți pe președintele francez, François Hollande, în Filipine, într-o vizită de promovare a acțiunilor de combatere a schimbărilor climatice, relatează vineri revista 'Hola'.

'Nu este nimic grav', a asigurat artista, referindu-se la leziunea pe care o are la un picior. În vârstă de 39 de ani, ea este deținătoarea unui Oscar pentru filmul 'La vie en rose', inspirat din viața celebrei cântărețe de șansonete Edith Piaf, și a fost nominalizată pentru 'Cea mai bună interpretare într-un rol feminin principal' la cea de-a 87-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film, din 2015.

Delegația franceză se află la Filipine în vederea pregătirii Conferinței de la Paris, din decembrie, la care ar urma să fie prelungit Protocolul de la Kyoto privind limitarea încălzirii globale.

'Cerem comunității internaționale să încheie un acord ambițios, echitabil și universal referitor la schimbările climatice, au declarat joi, la Manila, președintele francez și omologul său filipinez, Benigno Aquino, într-un 'apel solemn' citit de Marion Cotillard, în prezența celor doi șefi de stat.

'Lupta contra schimbărilor climatice este și lupta pentru supraviețuirea noastră', a mai afirmat artista, care activează de mulți ani în cadrul organizației Greenpeace și colaborează cu World Wide Fund (WWF).

La această deplasare a lui François Hollande ia parte și actrița franceză Melanie Laurent, o nouă stea în ascensiune, care va apărea în filmul 'By The Sea', regizat de Angelina Jolie. Deținătoare a unui premiu Cesar, tânăra artistă — care este și cântăreață, regizoare și fotomodel — este și o militantă pentru conservarea mediului înconjurător. Printre altele, ea a luat parte la mai multe acțiuni de protest contra pescuitului excesiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?