X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Parlamentul german a aprobat extinderea programului de ajutor pentru Grecia

27 feb. 2015,, 20:30   Externe
3903 0

Foto: gazeta.ru

Parlamentul german a aprobat vineri cu o majoritate covârșitoare extinderea programului de ajutor pentru Grecia, informează Reuters, AFP și DPA.

Din cele 587 de voturi exprimate, 542 de parlamentari au votat pentru prelungirea cu patru luni, până la 30 iunie 2015, a programului european de ajutor pentru Grecia, 32 au votat împotrivă și 13 au fost voturi în alb, în special în rândul conservatorilor cancelarului Angela Merkel.

În pofida liniei dure adoptate de Berlin, susținute de țările din nordul Europei, însă și de unele din sudul Bătrânului Continent confruntate cu măsuri de austeritate, toate partidele reprezentate în camera inferioară a parlamentului german au fost chemate să sprijine textul.

Astfel, ministrul german de finanțe Wolfgang Schauble le-a cerut vineri deputaților din Bundestag să aprobe o extindere a ajutorului financiar pentru Grecia decis marți de europeni, apreciind că decizia 'nu este ușoară', dar necesară pentru a evita ce-i mai rău.

'Cer fiecărui membru să nu se împotrivească (extinderii ajutorului) pentru că am provoca pagube importante poporului nostru și viitorului nostru', a subliniat el.

Parlamentarii germani au fost întrebați dacă aprobă sau nu prelungirea cu patru luni a unui program european de ajutor pentru Grecia adoptat în 2012 și care prevede un ajutor de 140 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi. Acest program urma inițial să expire vineri, la miezul nopții.

Într-un interviu acordat unui post de radio german, comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, a cerut Atenei 'să-și respecte obligațiile față de partenerii săi europeni și față de Fondul Monetar Internațional'.

Guvernul condus de Alexis Tsipras, ales la sfârșitul lunii ianuarie în urma promisiunilor de a renunța la politica de austeritate susținută de Germania, s-a angajat în cele din urmă să continue reformele și să aplice măsurile economice asumate.

Cancelarul german Angela Merkel, care până acum s-a întâlnit cu premierul grec Alexis Tsipras doar o singură dată și pentru scurt timp la Bruxelles, a avertizat miercuri că 'mai rămân multe de făcut' după acordul încheiat între Atena și partenerii săi europeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?