X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

La Chișinău va avea loc primulmaraton internațional din istoria Republicii Moldova (VIDEO)

26 feb. 2015,, 17:45   Societate
5123 0

В Кишиневе состоится международный марафон
Foto: noi.md

La 26 aprilie 2015, pe principala arteră a capitalei va avea loc primul maraton internațional din istoria Republicii Moldova, notează NOI.md.

În cadrul competiției vor avea loc patru curse pe distanțe diferite: maraton – 42km 192m; semimaraton – 21km; cursă de 10 km și Fun Run – 3 km. La curse pot participa toți doritorii.

Pe lîngă participanții de la noi din țară, vor parcurge acest maraton și cîțiva invitați de peste hotare, fapt care și face acest eveniment unul de talie internațională. „Posibil să invităm profesioniști din Ucraina și România”, a specificat Dmitri Voloșin, unul dintre organizatorii Maratonului.

Pentru a se înregistra la maraton, fiecare persoană va trebui să achite o anumită sumă de bani, în funcție de cursa pe care o va parcurge: pentru 42 km – 200 de lei, pentru 21 km și 10 km – 100 de lei, iar cursa Fun Run este gratuită. Fiecare participant va primi un tricou, un număr de participare și un cip electronic de unică folosință.

„Scopul acestui maraton este de a trezi interesul cetățenilor noștri față de modul de viață sănătos. Vrem să promovăm sportul, să avem o societate sănătoasă. Acum fiecare se gîndește la supraviețuire, dar supraviețuirea și modul de viață sănătos nu au nicio legătură. Poți să muncești și să practici sportul foarte ușor”, a declarat Dmitri Voloșin.

Ministrul Tineretului și Sportului, Sergiu Afanasenco, a declarat că ministerul pe care îl conduce este gata să susțină astfel de acțiuni.

Maratonul se va desfășura pe traseul PMAN – bd. Dacia – PMAN – str. Calea Ieșilor – PMAN: 2 ture de cîte aproximativ 21 km.

Primul Maraton din Chișinău a fost organizat în anul 1986, iar acesta din anul curent va fi al doilea din istoria țării.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?