X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Filat reacționează la decizia lui Leancă: Nu cred că este una corectă

26 feb. 2015,, 15:11   Politică
14902 6

Foto : noi.md

Decizia lui Iurie Leancă de a părăsi partidul este una regretabilă, dar PLDM înseamnă mai mult decît președintele sau prim-vicepreședintele său, a declarat astăzi Vlad Filat. Potrivit liderului formațiunii, Iurie Leancă nu a avut motive întemeiate să părăsească partidul, notează NOI.md.

„Nu cred că din punct de vedere politic este cea mai corectă decizie în perioada dificilă pe care o traversăm, dar este o decizie care îi aparține în exclusivitate. Nu există vreun motiv real de a reproșa ceva partidului. În 2013 am mers la concesiuni politice mari, dar am asigurat toate condițiile pentru ca domnul Leancă să poată conduce cabinetul de miniștri. Pe tot parcursul mandatului a avut tot sprijinul din partea mea și a partidului. Înțeleg, este ușor să cauți conspirații, în loc să analizezi la rece situația”, a precizat Vlad Filat în cadrul unui briefing.

Liderul liberal-democraților a respins acuzațiile înaintate de Leancă potrivit cărora PD și PLDM și-ar dori deturnarea cursului european. „Este un neadevăr. Implementarea Acordului de asociere este scopul existențial al alianței PLDM și PD. Noi nu vom admite niciodată vreo abatere de la acest parcurs”, a spus Filat.

Totodată, politicianul a declarat că atît el personal, cît și colegii săi de partid, se pronunță pentru elucidarea situațiilor din sistemul bancar. „Nu am vorbit anterior mult timp despre aceasta, pentru că atunci, la conducerea Guvernului se afla domnul Leancă”, a recunoscut Filat.

„Am un singur regret, și anume că Iurie a considerat că își poate ajuta țara doar din funcția de prim-ministru. Din experiența mea personală, pot să vă spun că nu este așa. Vreau să-i mulțumesc pentru activitatea depusă. Voi continua să comunic cu dumnealui și, dacă va fi necesar, să îl ajut”, a conchis Vlad Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?