Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Șevicuk îi acuză pe unii politicieni din Transnistria de încercarea de a destabiliza societatea

26 feb. 2015,, 13:30   Politică
9525 9
Шевчук обвинил политиков и депутатов Приднестровья в попытке дестабилизации
Foto: eshevchuk.ru
Preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, i-a acuzat pe unii politicieni şi deputaţi ai Sovietului Suprem (SS) de activitate orientată spre "destabilizarea situaţiei din societate".

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul liderului tiraspolean, Şevciuk a adus aceste acuzații ieri, la şedinţa cu blocul financiar-economic al Guvernului privind "finanţarea obligaţiunilor sociale ale statului pe fundalul noilor circumstanţe economice".

"Pe fundalul conjuncturii economice proaste, dificultăţilor sociale economice evidente din republică, unii politicieni se ocupă de destabilizarea situaţiei din societate", a spus Şevciuk, apreciind asemenea activitate ca fiind "destructivă şi opusă intereselor statului".

Liderul transnistrean a afirmat că "încercările unor reprezentanţi politici, inclusiv deputaţi, de a obţine dividende din problemele economice şi ale cetăţenilor, sînt o cale greşită".

Ministerul Finanţelor a prezentat date conform cărora situaţia din economie continuă să se înrăutăţească. În partea de venituri a bugetului au fost vărsate cu 70 de milioane de ruble ($6,3 mil.) mai puţin decît în perioada similară din 2014, suma datoriei creditoare s-a majorat pînă la 108 milioane de ruble ($9,7 mil.).

La şedinţă s-a menţionat că "situaţia dată creează riscuri pentru finanţarea unui grup întreg de capitole de cheltuieli sociale din buget, inclusiv pentru alimentare, medicamente şi asigurarea serviciilor de urgenţă cu combustibili, sprijinirea elementelor de funcţionare a statului în general".

„În pofida situaţiei economice dificile, noi ne vom ghida de principiile de bază: menţinerea stabilităţii cursului valutei naţionale şi indicilor inflaţiei, finanţarea nevoilor urgente ale statului, legate de asigurarea instituţiilor de tip închis, aspecte ale apărării şi securităţii, precum şi salariilor, pensiilor şi indemnizaţiilor", a promis Şevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?