Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ultima oră! Iurie Leancă părăsește Partidul Liberal Democrat

26 feb. 2015,, 12:59   Politică
8202 15

Foto : noi.md

Iurie Leancă a demisionat astăzi din funcția de prim-vicepreședinte al PLDM și s-a retras din fracțiunea parlamentară a formațiunii. Acesta a anunțat că își va lansa propriul proiect politic în perioada următoare, notează NOI.md.

Fostul premier a declarat că intenționează să creeze un proiect politic modern, proeuropean, cu suportul și finanțarea cetățenilor.

„Părăsesc partidul pentru că proiectul meu politic și al unei părți a electoratului PLDM nu mai coincide cu acțiunile din ultima perioadă a formațiunii, pentru că PLDM și-a pierdut identitatea și a ajuns captivul unor interese de grup și al PCRM. Pornesc la acest drum cu multă încredere și voi merge înainte atît timp cît voi avea susținerea cetățenilor. Știu că va fi dificil, vor fi tentative de denigrare, nu sînt naiv. În perioada următoare voi anunța cu cine mă pornesc în acest nou proiect și care va fi platforma partidului”, a spus Leancă.

Politicianul a menționat că în scurt timp va fi inițiată și o campanie de atragere a finanțării necesare, pentru ca noua formațiune să poată activa. Iurie Leancă a dat de înțeles că mai mulți foști colegi din PLDM ar putea să-i urmeze gestul și să i se alăture în noul proiect. Acesta a transmis și un mesaj liderului formațiunii, Vlad Filat.

„Le mulțumesc tuturor colegilor din PLDM care m-au susținut în acești ani. Astăzi nu ne despărțim, dar trecem peste un obstacol care ne împiedică se evoluăm. Domnului Vlad Filat îi transmit că, deși sîntem pe drumuri total opuse, cîtă vreme va înțelege să respecte alegerea mea, va găsi în mine un partener deschis. Am făcut multe lucruri bune cîndva și eu cred că, dacă va dori, se va putea întoarce la cei care l-au votat, la proiectul ca l-a definit ca om politic, un om care a promis o Moldovă europeană, fără Voronin”, a spus Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?