X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Vinificatorii din Moldova vor putea beneficia de credite preferențiale în valoare de pînă la 5 milioane de euro

26 feb. 2015,, 13:00   Economie
3623 0
Foto: majormoney.ru
Viticultorii și vinificatorii din Moldova vor putea beneficia de credite în valoare de pînă la 5 milioane de euro în cadrul Programului de restructurare a întreprinderilor din sectorul viniviticol, care prevede facilitarea accesului la resurse financiare a viticultorilor, vinificatorilor și întreprinderilor din această ramură, relatează NOI.md.

În cadrul acestui program se oferă, în special, credite investiționale în valoare de pînă la 5 milioane de euro – pentru achiziția utilajului pentru fabricarea vinului; pînă la 2 milioane de euro – pentru restabilirea viilor; pînă la 600 de mii de euro – pentru suplinirea mijloacelor circulante; pînă la 10 mii de euro la un hectar – pentru plantarea podgoriilor de viță de vie; pînă la 1 mii de euro la hectar – pentru defrișarea plantațiilor vechi.

Creditele sînt acordate în valută străină pe un termen de 10 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani și o dobîndă de 5-6 la sută anual. Beneficiarii potențiali au fost informați despre oportunitățile de finanțare oferite de acest program de Direcția generală CAI, ecologie și gospodărie silvică a Găgăuziei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?