X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ghimpu: Corupția va fi eradicată cînd va veni PL la guvernare

25 feb. 2015,, 12:46   Politică
5295 10

Foto : noi.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, susține că mai există șanse pentru formarea unei coaliții în formatul PD-PL-PLDM, dar nu așa cum își doresc celelalte două formațiuni. Declarația a fost făcută în urma întrevederii cu liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, informează NOI.md.

Politicianul a menționat că discuțiile cu președintele român s-au axat pe situația politică din țară și direcția europeană de dezvoltare. Potrivit lui Ghimpu, Iohannis i-a îndemnat pe liderii politici să depună eforturi pentru menținerea acestui curs.

„Șanse să fie formată alianța există, dar nu așa cum vor ei. Noi nu am fost niciodată împotrivă. Știți situația, cînd un tînăr îi zice prietenei sale că ar vrea în trei-patru luni să facă nuntă și ea zice să aștepte vreo cinci luni. Și cînd trec cinci luni, vine și îi spune că e deja măritată. Nu! Acum trebuie formată alianța și numai ținînd cont de practica europeană – trei partide pregătesc un program, semnează un acord, dar nu aderi la o cloșcă chioară. Noi nu vom refuza, ne vom întîlni”, a explicat Ghimpu.

Întrebat de jurnaliști cînd lupta cu corupția va căpăta aceeași amploare ca în statul vecin, Mihai Ghimpu a răspuns că acest lucru se va întîmpla atunci cînd vor veni liberalii la guvernare.

„Atunci cînd PL va avea 50+1 voturi în Parlament. Asta la suta de procente. Pînă atunci nu vă pot spune cînd va fi combătută corupția. Totul depinde de votul cetățeanului”, a menționat Ghimpu.

Precizăm că Klaus Iohannis a avut în această dimineață întrevederi cu liderii partidelor proeuropene, Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?