X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ce se va întîmpla cu tarifele la căldură pentru locuitorii municipiului Bălți?

20 feb. 2015,, 15:45   Societate
3778 0
Foto: kafa-info.com.ua
Locuitorii municipiului Bălți deocamdată nu sînt amenințați de majorarea tarifelor la energia termică în urma atragerii de către Guvernul Moldovei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a creditului în valoare de 7 milioane de euro pentru modernizarea sistemului termoenergetic în „capitala de nord” a republicii, relatează NOI.md.

După cum a menționat președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul negocierilor susținute cu BERD pe marginea acestui împrumut Ministerul Economiei nu și-a asumat obligații exacte de majorare a tarifelor la energia termică, deși reprezentanții BERD au sugerat să se examineze prevederea corespunzătoare al Acordului de finanțare a proiectului de modernizare CET-Nord.

Spicherul a specificat că Ministerul Economiei, condus anterior de el, a reușit să-i convingă pe reprezentanții BERD să nu semneze în document prevederea referitoare la majorarea tarifelor la energia termică la Bălți, deoarece există numeroși factori care ar putea determina nu majorarea, ci micșorarea tarifelor la căldură. Astfel, diminuarea tarifului va deveni posibilă în cazul reducerii prețului la gaze, eficientizării activității întreprinderii, optimizării cheltuielilor acesteia, economisirii mijloacelor în rezultatul modernizării sistemului termoenergetic de la Bălți.

În final părțile au semnat în contract o clauză privind eventuala corectare a tarifului la căldură în municipiul Bălți pînă la finele anului 2017, însă fără garanții de majorare a acestuia cu un anumit procent.

Tariful la căldură poate fi modificat de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, la solicitarea întreprinderii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?