Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Deputat PSRM: Businessul are nevoie suport, dar nu de mese rotunde

20 feb. 2015,, 13:17   Business
3530 0

Deputat PSRM: Businessul are nevoie suport, dar nu de mese rotunde
Foto: noi.md

Antreprenorii din Republica Moldova vor beneficia de asistență din partea UE, în scopul facilitării accesului pe piețe noi. Prevederea se conține în Acordul privind participarea Republicii Moldova la Programul UE – competitivitatea întreprinderilor mici și mijlocii (COSME) 2014-2020, care a fost ratificat astăzi în Parlament cu votul majorității. Inițiativa a fost însă criticată de socialiști, informează NOI.md.

Potrivit deputatului PSRM Vladimir Golovatiuc, mediul de afaceri din Moldova are nevoie de acțiuni concrete de suport, și nu de programe de îmbunătățire a culturii antreprenoriale.

„Businessul are nevoie nu de vizite turistice și mese rotunde, dar de programe de suport, de înlăturarea constrîngerilor, a birocrației, de soluționarea problemelor legate de infrastructură, și nu doar a celor ce țin de drumuri, și nu de participarea la programe de sporire a culturii antreprenoriale. Partidul Socialiștilor nu va susține acest proiect de lege”, a menționat Golovatiuc în plenul Parlamentului.

La rîndul său, viceministrul Economiei Tudor Copaci a declarat că Moldova este interesată să participe la astfel de programe, întrucît acest lucru va facilita implementarea Acordului de asociere și va permite preluarea bunelor practici ale UE.

Programul COSME prevede crearea unui mediu favorabil pentru lansarea și creșterea întreprinderilor, accesul la finanțare și piețe noi, mai spune Copaci. Potrivit funcționarului, Republica Moldova este prima țară din cadrul Parteneriatului Estic care participă la acest program.

Acordul încheiat cu Uniunea Europeană prevede că Moldova urmează să achite o contribuție financiară de circa 52 de mii de euro, pentru participarea la proiect, pe perioada anilor 2014-2017. UE va acorda suport parțial la plata contribuției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?