X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Țîrdea despre posibile scenarii în cazul lui Leancă

19 feb. 2015,, 16:05   Politică
12111 6

Foto : news.mail.ru

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea sugerează că după tensiunile din ultimele zile dintre Iurie Leancă și Vlad Filat, primul ar putea să adere la Partidul Liberal sau să se alăture fostului premier Ion Sturza. Opinia a fost exprimată în cadrul unui articol publicat pe blogul său, informează NOI.md.

Parlamentarul prognozează că după votarea Guvernului Gaburici, „fracțiunea PLDM va fi cel mai probabil scindată. PL se curăță de legătura cu PDM, deci va putea să doboare PLDM-ul. PCRM va încerca să slăbească PSRM-ul, iar la democrați totul e lapte și miere”, spunea Țîrdea.

În aceste condiții, spune analistul, fostul premier Iurie Leancă ar avea de ales între două scenarii, care ar fi inconvenabile liderilor PD și PLDM.

„Doar după cîteva zile, Leancă s-a arătat pregătit să divorțeze de Filat, declarînd că va susține candidatura lui Gaburici, doar cu condiția că aceasta nu va fi votată de comuniști. În principiu Leancă rămîne devotat principiilor sale. La ședința Biroului politic al formațiunii l-a susținut pe Gaburici, iar după ședință a început să înainteze ultimatumuri. Principala problemă este unde va merge acum Leancă: la liberalii lui Ghimpu sau la oligarhul Ion Sturza, care se vizează președinte. Dacă primul scenariu nu este convenabil pentru Filat, cel de-al doilea nu va fi pe placul lui Plahotniuc”, conchide Țîrdea.

Menționăm că Iurie Leancă a refuzat să-și dea votul pentru învestirea noului guvern, anunțînd ulterior că va lua, în zilele următoare, o decizie în privința carierei sale politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?