X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Südzucker Moldova – lider al exportului din Moldova

19 feb. 2015,, 16:00   Economie
3779 1

Foto: agrarheute.com

În anul 2014 compania Südzucker Moldova a exportat 58,6 mii de tone de zahăr în valoare de 519 milioane de lei, ceea ce constituie cu 37,5 mii de tone mai mult decît în anul trecut, relatează NOI.md. Ca urmare, compania se poziționează pe locul 5 în clasamentul întreprinderilor exportatoare din Moldova. Compania Südzucker Moldova s-a menținut pe parcursul ultimilor cinci ani în topul național al celor mai mari exportatori.

Potrivit spicherului companiei, Alexander Koss, în acest an Südzucker Moldova are toate premisele pentru a spori substanțial contingentul de export al zahărului moldovenesc. „Trebuie de remarcat că, practic, întreaga valoare adăugată la zahăr se produce în Moldova, deoarece o mare parte a cheltuielilor o constituie plățile pentru sfecla de zahăr, cultivată de agricultorii moldoveni. Totodată, are de cîștigat și balanța comercială a țării, datorită intrărilor de valută în Moldova”, a menționat Alexander Koss.

„Întreprinderea dispune de un potențial semnificativ de export pentru anul 2015. Sezonul de prelucrare a volumului record de sfeclă recoltat în 2014 s-a finalizat abia la sfîrșitul lunii ianuarie. Astfel, la cele două fabrici ale Südzucker Moldova au fost produse aproape 125 de mii de tone de zahăr. O asemenea cantitate este mai mult decît suficientă pentru a satisface cererea de pe piața internă (circa 80 de mii de tone). Însă, pe lîngă Südzucker Moldova, în țară activează încă două companii producătoare de zahăr, care au la fel un volum mare de producție. Prim urmare, producătorii moldoveni, inclusiv Südzucker Moldova, au posibilitatea și necesitatea de a exporta în 2015 minimum 100 de mii de tone de zahăr. Stabilizarea situației de pe piețele regionale permite să sperăm că sarcina va fi realizată cu succes”, a precizat spicherul companiei Südzucker Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?