X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Diplomația română, rezervată față de învestirea noului guvern

19 feb. 2015,, 15:05   Politică
4287 4

Foto : jurnal.md

Ministerul Afacerilor Externe al României a avut o reacție distantă față de învestirea Guvernului Gaburici la Chișinău. Cel puțin asta reiese din poziția exprimată de oficialii români într-o notă informativă. În mesaj se precizează că MAE al României a luat act de numirea noului guvern, notează NOI.md.

Potrivit părții române, responsabilitatea asigurării unei guvernări stabile revine acum tuturor forțelor care au acordat vot de încredere noului executiv. Totodată, diplomația română opinează că urmărirea strictă a obiectivului de integrare europeană va constitui un test de încredere pentru aceste forțe politice.

„Formarea Guvernului, la capătul unui îndelungat proces de consultări politice, reprezintă premisa pentru abordarea neîntîrziată a problemelor care stau astăzi în fața Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe exprimă așteptarea ca noul executiv să continue, într-o manieră intensificată și consecventă, eforturile în direcția consolidării parcursului proeuropean, a aprofundării reformelor democratice și întăririi instituţiilor statului de drept. Responsabilitatea asigurării unei guvernări eficiente, stabile, care să țină cont şi să respecte aceste așteptări ale cetățenilor revine tuturor forțelor care au dat votul pentru învestirea Guvernului”, se arată în mesaj.

Un mesaj guvernului de la Chișinău a fost transmis anterior și de șefa diplomației europene, Federica Mogherini. Aceasta a salutat numirea noului executiv și a declarat că Uniunea Europeană mizează pe continuarea cooperării strînse cu autoritățile de la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?