Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Barack Obama: Teroriștii nu vorbesc în numele unui miliard de musulmani

19 feb. 2015,, 14:10   Externe
2949 6

Foto: firstnews.ru

Președintele american, Barack Obama, a afirmat miercuri că teroriștii nu vorbesc "în numele unui miliard de musulmani", lansând un apel la unitate și acțiune pentru a învinge "falsele promisiuni ale extremismului", notează AFP.

'Nu suntem în război cu islamul', a declarat Barack Obama în ziua a doua a summitului organizat la Washington pentru a da un răspuns 'extremismului violent', la care au fost invitați reprezentanți din 60 de țări.

Conducători ai unor organizații cum este Statul Islamic 'nu sunt lideri religioși, sunt teroriști', a adăugat președintele american.

'Trebuie să explicăm mai clar motivele pentru care respingem anumite idei', a continuat el, subliniind că liderii musulmani trebuie 'să facă mai mult' pentru a discredita ideea potrivit căreia țările occidentale ar fi 'hotărâte să suprime islamul'.

Pe de altă parte, Barack Obama a ținut să menționeze că operațiunile militare, cum sunt loviturile aeriene desfășurate de mai multe luni în Irak și Siria împotriva organizației Statul Islamic, nu pot fi în niciun caz singurul răspuns în fața 'extremismului violent'.

El a subliniat importanța căpătată de rețelele sociale, reamintind necesitatea de a lupta contra propagării ideologiilor periculoase.

'Grupurile teroriste utilizează o propagandă bine țintită în speranța de a atinge și a manipula tineri musulmani, în special pe cei care se simt abandonați. Acesta este adevărul', a mai spus liderul de la Casa Albă.

'Înregistrările video de înaltă calitate, utilizarea rețelelor sociale, conturile de Twitter ale teroriștilor sunt concepute pentru a atrage tinerii conectați la internet', a continuat el.

'Acești teroriști sunt o amenințare în primul rând pentru comunitățile pe care le vizează. Aceste comunități trebuie să ia inițiativa și se se apere ele singure. Este adevărat în America și oriunde în lume', a mai spus președintele Statelor unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?