X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

În Transnistria s-au majorat brusc încasările din activitatea de comerţ exterior

19 feb. 2015,, 13:45   Economie
3378 3
В Приднестровье выросли сборы от внешнеэкономической деятельности
Foto: eshevchuk.ru
În Transnistria, brusc, de patru ori din 2011, s-au majorat încasările din activitatea de comerţ exterior, a anunțat ieri, la colegiul Comitetului Vamal (CV) al autoproclamatei RMN, preşedintele Evgheni Şevciuk.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa din regiune, Șevciuk a spus că la sfîrşitul anului 2011 veniturile din taxele vamale şi accize au constituit $18 mil., iar la finele anului 2013 - $80 mil.

"Şi chiar în 2014, în pofida unor factori negativi legaţi de tranzitul mărfurilor noastre prin Ucraina, veniturile s-au ridicat la 832 milioane de ruble ($75 mil.)", a menţionat el.

În opinia lui Şevciuk, datorită activităţii Comitetului Vamal, o parte dintre agenţii economici au ieşit din "businessul din umbră" şi au început să achite impozite la buget.

"Amintesc: am avut minus $4 milioane în Banca Republicană a Transnistriei şi copeici în bugetul de stat pentru asigurarea achitărilor în ianuarie 2012 (imediat după alegerea lui Şevciuk preşedinte al RMN - "I"). În anii 2012-2013, prin eforturile tuturor organelor de stat, inclusiv vamale, au fost colectate resurse financiare suplimentare, care au asigurat achitarea plăţilor sociale", a menţionat el.

Apreciind la general situaţia economică din regiune, liderul Transnistriei a numit-o "în continuă înrăutăţire".

Vorbind despre condiţiile de activitate ale angajaţilor vămii transnistrene, el a subliniat că aceasta are loc sub atenţia sporită a serviciilor speciale ale Moldovei.

"În ultimul timp, din partea lor, pe numele angajaților Comitetului Vamal au fost intentate un număr considerabil de dosare. Noi apreciem acest lucru ca acţiuni orientate spre subminarea securităţii economice a statului", a spus Şevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?