Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Filat dă de înţeles că Iurie Leancă poate fi exclus din PLDM

19 feb. 2015,, 12:45   Politică
10354 10
Филат дает понять, что Лянкэ может быть исключен из ЛДПМ
Foto: cotidian.md
Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a declarat că "comportamentul lui Iurie Leancă, care nu a votat pentru aprobarea noului guvern, se va discuta în PLDM". Potrivit agenţiei "Infotag", după şedinţa Parlamentului, miercuri seara, el a dat de înţeles că Leancă ar putea fi exclus din partid.

"Partidul are Regulament, disciplină, aceste momente s-au discutat în PLDM. Deciziile privind noul guvern s-au luat în unanimitate, pentru acestea a votat şi Leancă. Nu înţeleg refuzul de a vota pentru guvernul minoritar, deoarece săptămîna trecută singur a fost de acord să conducă acest guvern minoritar", a spus Filat.

Potrivit lui, aceasta nu este prima decizie pe care Leancă o ia în mod unilateral, contrar deciziei PLDM. El a amintit de situaţia de la alegerile prezidenţiale din România, cînd partidul l-a sprijinit pe Klaus Iohannis, iar Iurie Leancă l-a susţinut pe actualul premier al României, Victor Ponta.

"Cînd va venit timpul să luăm o decizie, o vom face. Vom organiza discuţii, cum se face de obicei în partid, şi vom lua o decizie", a spus Filat.

El a criticat şi refuzul deputatului Eugen Carpov de a vota pentru Guvernul Gaburici, subliniind că nu înţelege poziţia lui. Filat a amintit că însuşi Carpov pe timpul guvernării Partidului Comuniştilor a fost viceministru de externe, precum şi ambasador – iniţial în Polonia, apoi în Belgia. Liderul PLDM a menţionat că Carpov nu este membru al PLDM, dar partidul l-a promovat, iniţial în postul de vicepremier pentru Reintegrare, apoi – de deputat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?