Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Sturza despre Leancă: Ar fi păcat să-l pierdem în istorie (VIDEO)

19 feb. 2015,, 10:18   Politică
8394 10

Foto : noi.md

După ce ieri, prim-vicepreședintele PLDM, Iurie Leancă, a declarat că va decide în zilele următoare dacă mai rămîne în partid, astăzi, un mesaj de susținere la adresa sa a fost transmis de fostul premier Ion Sturza. Omul de afaceri l-a îndemnat pe Leancă să-și lanseze propriul proiect politic, precizînd că are toată susținerea sa, notează NOI.md.

„Dacă Moldova astăzi este deschisă și simpatizată de lumea civilizată, dacă avem Acordul de asociere și pe cel de liber schimb cu UE, dacă moldovenii călătoresc liber în Europa este, practic, meritul exclusiv al lui Iurie Leancă. Sînt mai multe realizări, dar anume acestea vor rămîne în memoria colectivă!”, se arată în mesajul lui Sturza.

Potrivit omului de afaceri, în Moldova există foarte puțini oameni de calitatea lui Leancă.

„Realitatea este dură. Astăzi, fiind pe Olimp, ești venerat și apreciat, mîine - marginalizat și uitat… Dar mai e o șansă să construiești un Olimp care să nu depindă de o funcție formală. Merită de încercat. Cu muncă, perseverență și curaj. Noi avem foarte puțini oameni de calitatea lui Iurie Leancă și ar fi un mare păcat să-l pierdem în istorie. Iurie, ai toată simpatia și suportul meu, dacă contează, desigur!”, mai spune Sturza.

Menționăm că după votul comun de ieri al democraților, comuniștilor și liberal-democraților, Iurie Leancă a declarat că ce s-a întîmplat în Parlament reprezintă un pas înapoi pe calea integrării europene. Potrivit lui Leancă, care s-a abținut de la vot, Guvernul nou creat va fi la cheremul comuniștilor. Acesta a anunțat că va lua o decizie în zilele următoare privind retragerea sa din PLDM. De la votul pentru Guvernul Gaburici, de rînd cu Leancă, s-a abținut un alt liberal-democrat – Eugen Carpov.

Pozițiile exprimate de cei doi au fost criticate de liderul formațiunii, Vlad Filat, care a menționat că situația va fi discutată la partid.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?