X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Rețelele electrice din Moldova vor fi reorganizate conform modelului european

18 feb. 2015,, 14:45   Economie
5268 0

Foto: zn.ua

Întreprinderile din sectorul energetic din Republica Moldova vor fi reorganizate în conformitate cu standardele europene. În particular, în urma reorganizării prin dezmembrare, Red-Nord și Red Nord-Vest se transformă în întreprinderi de distribuție, iar în calitate de furnizor a energiei electrice este creată Societatea pe Acțiuni „Furnizarea Nord”, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, prin reorganizarea întreprinderilor sectorului energetic, antrenate în procesul de distribuire și furnizare a energiei electrice, instituția intenționează să crească randamentul lor economic și să ridice calitatea serviciilor prestate clienților. Declarația a fost făcută astăzi de viceministrul Economiei Valeriu Triboi în cadrul unui atelier de lucru cu participarea specialiștilor din domeniul energetic.

În opinia lui Triboi, reorganizarea întreprinderilor antrenate în procesul de distribuire și furnizare a energiei electrice, în special a societăților pe acțiuni Red-Nord și Red Nord-Vest, în care statul este acționar, după modelul european, se înscrie și în obligațiunile Republicii Moldova asumate în cadrul diferitor organisme și convenții internaționale, precum și cerințelor acquis-ului comunitar.

Șefa Direcției generaeă securitate și eficiență energetică a Ministerului Economiei, Mariana Botezatu, a accentuat că în urma reorganizării acestor societăți pe acțiuni și creării unei noi întreprinderi, nu sînt prevăzute majorări esențiale de personal. „Reorganizarea acestor întreprinderi se înscrie în programul modernizării și eficientizării sectorului energetic al Republicii Moldova și ajustării acestuia la standardele europene”, a spus funcționara.

În procesul de elaborare și implementare a proiectului de reorganizare a întreprinderilor respective a fost studiată și consultată atît experiența partenerilor occidentali, cît și cadrul legislativ național.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?