Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Spitalul de Urgență nu duce lipsă de medicamente

17 feb. 2015,, 14:00   Societate
3106 0

Foto: tv7.md

„Spitalul de Urgență este o instituție specifică și noi niciodată nu ducem lipsă de medicamente și preparate. Lunar noi organizăm tendere pentru achiziția medicamentelor, pe care le procurăm cu o rezervă pentru două luni”, a comunicat pentru NOI.md șeful Serviciului de presă al Spitalului de Urgență din Chișinău, Petru Craveț.

Interlocutorul a precizat că iarna aceasta, la Spitalul de Urgență au apelat după ajutor un număr mare de cetățeni.

„Zilnic am recepționat 1000-1200 de apeluri, la chemări, de regulă, plecau pînă la 800 de ambulanțe, iar o treime dintre pacienții aduși au continuat tratamentul la noi în spital. În zilele obișnuite de iarnă, la noi erau aduși pînă la 70 de pacienți, tot atîțea veneau după ajutor singuri, iar în zilele cu ghețuș numărul pacienților creștea cu 50 de persoane”, a comunicat Petru Craveț.

Specialistul a precizat că, în prezent, Spitalul de Urgență dispune de 616 locuri, însă acum sînt în toi lucrările de instalare a utilajului în noul bloc al instituției și către sfîrșitul lunii martie numărul de locuri va crește. Anual Spitalul de Urgență deservește pînă la 70 de mii de pacienți și efectuează 14 mii de intervenții chirurgicale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?