Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Primăria capitalei: Procesul de reconstrucție a trei străzi din capitală s-a înviorat

16 feb. 2015,, 17:30   Societate
4205 0
Foto: basarabia.md
„Noi am inițiat deja reconstrucția preconizată a unei părți din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt și a străzilor Negruzzi și Alecsandri. Lucrările de racordare a utilităților subterane au fost efectuate din contul bugetului municipal și de acum timp de 10 ani orice lucrări de reparație a acestora, precum și lucrările de terasament pe carosabil vor fi interzise. Proprietarii utilităților au fost avertizați în prealabil, prin urmare orice detaliu a fost executat calitativ”, a declarat șeful Direcției municipale transport public și căi de comunicații, Igor Gamrețchi, intervievat de NOI.md.

Funcționarul a confirmat că Banca Europeană de Investiții a transferat prima tranșă în valoare de trei milioane de euro, destinate reconstrucției bulevardului Ștefan cel Mare și Sfînt și a străzilor Negruzzi și Alecsandri.

Banii au intrat pe un cont special, deschis de primăria capitalei la Banca Națională a Moldovei. Anterior Banca Europeană de Investiții a sistat transferul de bani din cauza regimului special de administrare instituit la Banca de Economii, în care Primăria municipiului avea un cont deschis.

Pentru reparația celor trei străzi autoritățile municipale au luat de la Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare un credit în valoare de 11 milioane de dolari.

„În afară de aceasta, se instalează pilonii și sînt efectuate alte lucrări de iluminare a străzilor. Urmează construcția unui colector de ape pluviale pe strada Negruzzi, care va fi unit cu unul similar de la Gara Feroviară a capitalei. Odată cu încălzirea vremii, vom iniția substituirea bordurilor, reparația trotuarelor și carosabilului de pe aceste segmente. Toate lucrările vor fi efectuate în stricta conformitate cu graficul prestabilit”, a promis Gamrețchi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?