X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Andrievschi: Lui Gaburici i-a rămas să declare că îi va nimici pe corupți în baruri și cafenele

16 feb. 2015,, 15:15   Politică
12518 9

Foto: noi.md

„În cazul în care va fi învestit de Parlament în funcția de prim-ministru, credibilitatea lui Chiril Gaburici ar putea crește exorbitant în cîteva luni. Totul va depinde de primii pași pe care îi va întreprinde, de determinarea lui”, a declarat analistul politic Vitalie Andrievschi, intervievat de NOI.md.

Interlocutorul consideră că „un mare avantaj al lui Gaburici este faptul că el vine la putere și în politica moldovenească fără a avea o mare istorie de credit”. „Activitatea lui începe de la zero, fără avea un antirating. În prezent, niciun politician nu se poate lăuda cu așa ceva. În afară de aceasta, este deja evident că Gaburici este un manager puternic. Corporațiile internaționale nu promovează așa, pur și simplu, managerii din țări mai mici în state mai dezvoltate și mai puternice. Gaburici a ridicat puternic compania Moldcell în Moldova și a fost trimis în misiune în Azerbaidjan”, a amintit politologul.

„Cred că acest candidat le va conveni comuniștilor și ei vor vota Guvernul Gaburici. Voronin nu are nevoie de alegeri parlamentare anticipate și acum ei se vor mulțumi să-și angajeze convenabil rudele. În ambițiile sale prezidențiale la negocieri, a pierdut orice simț și liderul liberalilor Mihai Ghimpu, de aceea nu e nimic de mirare că și-a dorit multe, dar nu a obținut nimic. Degeaba bravează și Iurie Leancă, or, trebuia să o facă în timpul deținerii funcției de premier. Este clar că el nu va acumula numărul necesar de voturi, de aceea soarta lui politică nu este de invidiat: dacă nu apari la televizor, lumea repede uită de tine”, a menționat expertul.

„Acum, lui Chiril Gaburici nu-i rămîne decît să declare că va extermina persoanele corupte prin baruri și cafenele, de exemplu, și va deveni erou național. Un lucru este evident: această figură deocamdată este agreată de toți. Restul o va arăta timpul”, a conchis Andrievschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?