X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Mocanu: Leancă a pierdut totul

16 feb. 2015,, 12:30   Politică
17570 10

Mocanu: Leancă a pierdut totul
Foto: sergiumocanu.md

Liderul Mișcării Populare Antimafie afirmă că Iurie Leancă ar fi mizat pe votul deputaților comuniști cînd a mers joia trecută în Parlament să prezinte programul. Sergiu Mocanu susține că acesta a fost însă tras pe sfoară de Vlad Filat și Vlad Plahotniuc, care l-ar fi asigurat că fracțiunea PCRM îl va susține în Parlament. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

„Leancă este singurul și cel mai mare perdant, care poartă vina pentru neinstalarea unui nou guvern proeuropean. A avut loc înlăturarea lui definitivă, deși acesta căpătase un pic de teren în rîndul PLDM. Leancă nu a trebuit să meargă la cîrdărșia în care ar fi așteptat un vot din partea comuniștilor, așa cum i-a dat de înțeles Filat. El le-a spus lor încă vinerea trecută că nu mai vine în Parlament pentru că nu i-a fost asigurat votul. Voronin și-a jucat însă rolul bine, dînd de înțeles că îl va vota. Singura șansă a lui Leancă era să facă alianță cu Ghimpu împotriva ăstora. Acum este prea tîrziu”, a menționat Sergiu Mocanu.

În opinia liderului Antimafie, prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, l-ar fi șantajat pe liderul comuniștilor, Vladimir Voronin. „La ora actuală Plahotniuc controlează 11 deputați de pe lista lui Voronin. Reidman este prima vioară a lui Plahotniuc în lista lui Voronin”, a spus Mocanu.

Activistul a mai declarat astăzi jurnaliștilor că cel mai probabil actualul ministru al Educației, Maia Sandu, va fi exclusă din componența noului executiv. „Acum se plătesc sume considerabile, pentru ca Maia Sandu să nu facă parte din noul guvern”.

Totodată, liderul Mișcării Antimafie a tras un semnal de alarmă în legătură cu situația economică și creșterea cursului valutar. „Mergem cu pași fermi sper un default al Republicii Moldova, sper o insolvență a statului. Unele calcule arată că în cel mult trei săptămîni moneda euro ar putea ajunge la 30 de lei”, conchis Mocanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?