X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

„Jazz’n Chișinău” – un concert de jazz și pictură

14 feb. 2015,, 16:15   Societate
4513 0

«Jazz’n Chișinău» – джаз и картины
Foto: allfun.md

Pe data de 19 februarie, începînd cu ora 18.00, la Sala cu Orgă din capitală va avea loc un concert neobișnuit, de jazz și pictură.
Contactat de NOI.md, Valeriu Culea, liderul jazzbandului care va prezenta acest concert, a mărturisit că ideea de a îmbina jazzul și pictura îi aparține, „dar a stat în umbră pînă în prezent”.

„Pe scenă, alături de cele șase instrumente, va fi și un pictor. Ascultînd melodiile scrise chiar de noi, acesta va reda ceea ce aude, cu ajutorul culorilor. El va desena melodiile noastre. Noi vom deveni motiv de inspirație pentru el, iar el, la rîndul său, – inspirație pentru noi”, a specificat Valeriu Culea.

„E o idee binevenită pentru Republica Moldova, așa ceva nu a mai fost la noi în țară. Mai e și o provocare atît pentru noi, cei din scenă, cît și pentru public. Nu este pentru prima dată cînd particip la astfel de evenimente. Iar cînd sînt pe scenă, mă strădui să redau ceea ce aud, să prind muzica. Rezultatul sînt culorile pe care le-am simțit, iar împreună formează o lucrare de artă”, a relatat pictorul Ion Mocanu pentru NOI.md.

În cadrul concertului vor evolua Valeriu Culea – la pian și rhodes, împreună cu jazzbandul în următoarea componență: Dmitri Sergheev – saxofon; Silvia Allegro – voce; Dan Bruma – chitară; Oleg Leștaev – tobe; Nikita Morozov – chitară-bas; Veaceslav Pana – contrabas și, desigur, pictorul Ion Mocanu.

Evenimentul este organizat cu susținerea șefei Direcției cultură a primăriei capitalei, Ana-Lucia Culev, Ambasadei Poloniei în Republica Moldova și Sălii cu Orgă. Prețul unui bilet de intrare variază între 50 și 100 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?