Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PL i-a sugerat președintelui țării să verifice minuțios „dosarul” lui Gaburici

14 feb. 2015,, 15:00   Politică
12844 9
ЛП призвала президента тщательно проверить «досье» Габурича
Foto: nbm.md
Partidul Liberal l-a îndemnat pe președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, să verifice minuțios informația cu privire la eventuale probleme cu legea a candidatului la funcția de prim-ministru Chiril Gaburici, în contextul informației apărute în acest sens în unele instituții mass-media, informează NOI.md.

Informația a fost comunicată jurnaliștilor de președintele PL, Mihai Ghimpu, după încheierea consultărilor cu președintele țării privind candidatul la funcția de premier. Mihai Ghimpu a subliniat că PL va susține candidatura lui Chiril Gaburici doar în cazul creării unei majorități parlamentare proeuropene PLDM-PLD-PL.

Mihai Ghimpu a menționat că țara are nevoie de reforme și că guvernerea cu comuniștii nu poate fi comparată cu guvernarea cu liberalii. „Reformele sînt posibile doar cu liberalii, nu cu comuniștii. Fără reforme țara nu are viitor și va rămîne fără susținerea și asistența financiară externă”, a spus politicianul. Liderul PL a menționat că liberalii nu au mai fost invitați la consultări de PLDM și PDM, de aceea consideră că ei păstrează o alinață latentă cu comuniștii, avînd cu PCRM înțelegeri în acest sens. Mihai Ghimpu consideră că votarea noului guvern împreună cu comuniștii va pune în pericol parcursul european al Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?