X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Ghimpu: Guvernul lui Chiril Gaburici nu va rezista mai mult de un an

14 feb. 2015,, 12:30   Politică
7615 6
Гимпу: Правительство Кирилла Габурича не продержится больше года
Foto: timpul.md
Un posibil guvern condus de Chiril Gaburici nu se va menține mai mult de un an. Declarația aparține președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul „RTR-Moldova”, notează NOI.md.

Mihai Ghimpu a precizat că noul cabinet de miniștri nu va rezista mai mult de un an, indiferent cine îl va conduce, avînd în vedere situația complicată din țară. Președintele PL consideră că în aceste condiții toate eșecurile vor fi puse pe umerii guvernului. Mihai Ghimpu consideră că în următorii ani partidele de la guvernare ar putea schimba executivul de cîteva ori.

Totodată, liderul PL afirmă că știa din timp despre posibila înaintare a candidaturii lui Chiril Gaburici la funcția de premier și anume la el s-a referit atunci cînd a declarat că noul șef al executivului poate deveni o persoană, numele căreia începe cu litera „G”. Toți au crezit atunci că Ghimpu s-a referit la ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, care la fel ca Iurie Leancă are o imagine proeuropeană și susținere în Occident.

Președintele PL consideră că partenerii Moldovei de dezvoltare din UE și SUA, precum și reprezentanții Băncii Mondiale și ai Fondului Monetar Internațional, nu vor fi încîntați dacă Guvernul Gaburici va fi investit cu voturile PLDM, PDM și PCRM. Și asta deoarece în țară este nevoie de realizat reforme importante, pe care comuniștii nu le-au făcut fiind la putere opt ani și nici acum nu vor vota decizii nepopulare propuse de liberal-democrați și democrați. Totodată, fără reformele necesare Moldova va rămîne fără asistență externă, fără care țara nu va supraviețui, mai ales în condițiile dificile de acum.

Mihai Ghimpu a declarat că PL nu va vota Guvernul Gaburici în cazul în care nu va exista acordul de constituire a majorității parlamentare proeuropene formate din PLDM, PDM și PL. De asemenea, potrivit lui Ghimpu, liberalii nu vor susține nici proiectele de legi propuse de noul guvern. „Dacă ei doresc să realizeze integrarea europeană și să implementeze reforme împreună cu comuniștii, nu au decît să o facă. Nu se poate guverna împreună cu comuniștii, iar reformele dure și nepopulare să fie realizate cu ajutorul liberalilor. Așa nu merge. Nu poți sta pe două scaune, nu este omenește, nu este creștinește și nici în stil european. Noi vom răsunde pentru reforme atunci cînd vom fi la putere”, a declarat Mihai Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?